UA-131003470-2
DOLAR 32,0564
EURO 34,7212
ALTIN 2.240,41
BIST 9.111,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 10°C
Az Bulutlu
Ankara
10°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 20°C

İşletmelere yüz binlerce liralık yeni destek!

Spread the love

Son dakika haberine göre koronavirüs salgınının ekonomiye yönelik etkilerini azaltmak için açıklanan paketteki finansman desteğinin detayları belli oldu. Buna göre istihdam sağlayan işletmeler kamu bankalarından düşük faizli kredi kullanabilecek. İstihdam ettikleri kişilerin sigorta primleri, kullanacakları kredinin faizlerinden düşebilecek. İşte detaylar… Meclis’te görüşmeleri süren kanun tasarısı ile işverenlere yeni istihdam desteği geliyor. Tasarının yasalaşması halinde, ilave […]

21.05.2021
371
A+
A-
Spread the love

Son dakika haberine göre koronavirüs salgınının ekonomiye yönelik etkilerini azaltmak için açıklanan paketteki finansman desteğinin detayları belli oldu.

Buna göre istihdam sağlayan işletmeler kamu bankalarından düşük faizli kredi kullanabilecek. İstihdam ettikleri kişilerin sigorta primleri, kullanacakları kredinin faizlerinden düşebilecek. İşte detaylar…

Meclis’te görüşmeleri süren kanun tasarısı ile işverenlere yeni istihdam desteği geliyor. Tasarının yasalaşması halinde, ilave istihdam sağlayan işletmelere finansman desteği verilecek.

Hürriyet’in haberine göre ilave istihdam desteği, mart ayında, Ekonomide Reform Paketi ile açıklandı. Geçtiğimiz hafta ise Meclis’e gönderilen, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen kanun tasarısı ile de işverenlere verilecek desteğin detayları netleşti.

Buna göre, mikro ve küçük ölçekli işletmeler; hem salgın nedeniyle likidite sıkıntısını karşılamak hem de istihdamı artırmak için işletmelerin ilave olarak istihdam ettikleri kişiler için ödeyecekleri sigorta primlerini, kamu bankalarından kullanacakları kredilerde faizden düşebilecekler. İlave istihdam teşvik desteği ise 2022’nin haziran ayına kadar sürecek. Peki, kimler, nasıl bu destekten yararlanacak?

30 HAZİRAN 2022’YE KADAR
Teşvikten 50’nin altında işçi çalıştıran işverenler yararlanacak. Yani, yeni teşvik, mikro ve küçük işletmelere yönelik olacak. İşverenler, 1 Temmuz 2021 ila 30 Haziran 2022 tarihleri arasında işe aldıkları yeni çalışanlar için teşvikten yararlanabilecek.

Teşvikten yararlanabilmek için işe alınacak yeni işçiler için de belirli kurallar gerekiyor. Birincisi, işe alınan çalışanın, işe girdikten önceki 3 aylık sürede 10 günden fazla sigortalı çalışmamış olması şart. İşe alınacak kişi yeni çalışan olmalı.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/galeri/ekonomi/isletmelere-yuz-binlerce-liralik-yeni-destek-detaylar-belli-oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.