UA-131003470-2
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 21°C

İsrail Gazze ve Lübnan’ı vurdu

Spread the love

Lübnan’dan İsrail topraklarına fırlatılan bir dizi roket iki ülke arasında yeni bir gerilimin kapısını araladı. Lübnan, kendi toprakları üzerinden İsrail’e yapılan saldırıyı kınarken, İsrail ordusunun bu saldırılara cevap olarak Lübnan’ın güneyine ve Gazze’yi vurmaya başladı. BM Geçici Barış Gücü, Lübnan’daki personeline sığınaklara gitme talimatı verdi. Lübnan’ın resmi ajansı NNA, birkaç gün önce Ramazan ayı dolayısıyla […]

07.04.2023
229
A+
A-
Spread the love

Lübnan’dan İsrail topraklarına fırlatılan bir dizi roket iki ülke arasında yeni bir gerilimin kapısını araladı. Lübnan, kendi toprakları üzerinden İsrail’e yapılan saldırıyı kınarken, İsrail ordusunun bu saldırılara cevap olarak Lübnan’ın güneyine ve Gazze’yi vurmaya başladı. BM Geçici Barış Gücü, Lübnan’daki personeline sığınaklara gitme talimatı verdi.

Lübnan’ın resmi ajansı NNA, birkaç gün önce Ramazan ayı dolayısıyla gece bir kafede sahur yapan Lübnanlı gençlerin üzerine İsrail İHA’ları tarafından sis bombası atıldığını duyurmuştu. Bu saldırının ardından dün gece Lübnan’dan İsrail’e bir dizi roket fırlatıldı. Ülkede  uyarı sirenleri devreye girerken, akşam saatlerinde de üç havan mermisinin daha fırlatıldığı öğrenildi.

GAZZE LÜBNAN’A BOMBARDIMAN BAŞLADIİsrail Kann televizyonu gelişmelerin ardından İsrail ordususunun Lübnan güneyi ile Gazze’ye bu gece operasyon düzenleyeceğini duyurdu. Çok geçmeden Ramazan ayında Mescid-i Aksa’yı kana bulayan İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye bombardıman başlattığı bildirildi.Anadolu Ajansı’nın haberine göre; daha sonra Lübnan’a saldırı başlatan İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail ordusu şimdi Lübnan’a saldırıyor. Ayrıntıları daha sonra açıklayacağız.” ifadelerine yer verdi. Açıklamada başka detaya yer verilmedi.

İsrail saldırıların ardından açıklama yapan Lübnan Başbakanı Necib Mikati saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Lübnan, toprakları üzerinden herhangi bir askeri tansiyonun yükselmesini kesinlikle reddediyor. Lübnan topraklarının saldırılar için kullanılması, güçlü istikrarı zedeliyor.” ifadelerini kullandı.

Ancak Lübnanlı Başbakan’ın açıklamaları tansiyonu düşürmeye yetmedi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, üst düzey askeri ve savunma yetkilileriyle saldırıları görüştüğü toplantıda, “olası tüm müdahale seçenekleri için hazır olunması” talimatı verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da roket saldırıları nedeniyle güvenlik kabinesini topladı.

UNIFIL PERSONELİNE SIĞINAKLARA GİDİN TALİMATI

Operasyon iddiası  Lübnan-İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü’nün (UNIFIL), askeri ve sivil personeline sığınaklara gitme talimatı vermesi ile güçlendi.

UNIFIL’den gelen yazılı açıklamada, yürürlükteki protokole göre, sivil ve askeri UNIFIL personeline üsleri içindeki sığınaklara sığınmaları talimatı verildiği ifade edildi.

Bölgedeki durumun izlendiği, hızlı ve barışçıl bir çözüme ulaşmak için tüm koordinasyon ve iletişim mekanizmalarının kullanıldığı kaydedilen açıklamada, UNIFIL askerlerinin, görevlerinin başında olduğu ve bu tehlikeli günde ellerinden geleni yaptığı aktarıldı.

TOPLAM 34 ROKET FIRLATILDI

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda şu ana kadar 34 roket fırlatıldığını bildirdi.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaşmıştı.

Content retrieved from: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/dunya/lubnan-israil-sinirinda-yuksek-tansiyon-ordu-operasyona-hazirlaniyor-958012.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.