UA-131003470-2
DOLAR 32,2288
EURO 35,1384
ALTIN 2.471,47
BIST 10.177,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Mercedes uyarmış İBB dikkate almamış!

Spread the love

İstanbullular her gün İETT araçlarının yolda kalması nedeniyle çile çekerken, CHP’li İBB’nin otobüslerle ilgili Mercedes-Benz A.Ş.’nin hazırladığı raporu görmezden gelerek ihaleyi CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat’a verdiği ortaya çıktı. İhaleye katılan Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin ihaleden 41 gün önce teknik şartnameye, otobüslerde yapılması zorunlu olan konuların eklenmesini istediği, aksi durumda otobüslerin yolda kalma riski olduğunu resmi […]

13.04.2022
406
A+
A-
Spread the love

İstanbullular her gün İETT araçlarının yolda kalması nedeniyle çile çekerken, CHP’li İBB’nin otobüslerle ilgili Mercedes-Benz A.Ş.’nin hazırladığı raporu görmezden gelerek ihaleyi CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat’a verdiği ortaya çıktı.

İhaleye katılan Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin ihaleden 41 gün önce teknik şartnameye, otobüslerde yapılması zorunlu olan konuların eklenmesini istediği, aksi durumda otobüslerin yolda kalma riski olduğunu resmi yazıyla İBB’ye bildirdiği ancak İBB’nin bu uyarıyı dikkate almadığı tespit edildi.

İstanbullular, hemen her gün arızalanan ve yolda kalan otobüsler yüzünden yollarda perişan olurken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin otobüslerin ilgili parçalarının değişmemesi durumunda yolda kalacağı uyarısını görmezden geldiği ortaya çıktı.

MERCEDES İHALEDEN 41 GÜN ÖNCE İBB’Yİ UYARMIŞ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Meclis Denetim Komisyonu 2021 Yılı Denetim Raporu’nda, İETT otobüslerinin bakım ve onarımına ilişkin yazışmalar yer aldı. Raporda; ihaleye katılan Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin ihaleden 41 gün önce teknik şartnameye, otobüslerde yapılması zorunlu olan konuların eklenmesini istediği, aksi durumda otobüslerin yolda kalma riski olduğunu resmi yazıyla İBB’ye bildirdiği ancak İBB’nin bu uyarıyı dikkate almadığına dikkat çekiliyor.

“OTOBÜSLER YOLCU İÇİN RİSKLİ HALDEDİR”
Rapora göre Mercedes, ihaleden önce teknik şartnamede yıpranmış olan otobüslere yapılması gerekenlerin de yer alması gerektiğini belirtmesine rağmen İBB bu uyarıları dikkate almamış.

Mercedes-Benz Türk A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni şu şekilde uyarmış: “Yıllardır onarım ve kısmi değişimlerle yıpranmış ilgili kapsamların daha uzun süre kısmi/geçici onarım ve değişimi ile önümüzdeki yıllarda devam etmesi yol/yolcu/sürücü emniyeti açısından risklidir. Söz konusu kapsamın bir aksiyon çerçevesinde komple orijinal yedek parça ile yenilenmesi gerekmektedir.”

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/04/13/mercedes-uyarmis-ibb-dikkate-almamis-chp-yandasi-ozgur-karabataka-ihale-vatandasi-yolda-birakti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.