UA-131003470-2
DOLAR 32,4733
EURO 34,6322
ALTIN 2.487,01
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 21°C

Soçi’de Türkiye – Rusya zirvesi!

Spread the love

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün Soçi’de bir araya gelecek. İki lider, 17 günde 2’nci kez yüz yüze görüşmüş olacak. Soçi’deki zirvenin öncelikli gündem maddesi Suriye’nin kuzeyine yapılması planlanan harekat olacak. Tahıl koridoru, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş ve ikili ilişkiler de masadaki yerini alacak. […]

05.08.2022
397
A+
A-
Spread the love

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün Soçi’de bir araya gelecek. İki lider, 17 günde 2’nci kez yüz yüze görüşmüş olacak. Soçi’deki zirvenin öncelikli gündem maddesi Suriye’nin kuzeyine yapılması planlanan harekat olacak. Tahıl koridoru, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş ve ikili ilişkiler de masadaki yerini alacak.

Dünyanın gözü Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşecek olan Recep Tayyip Erdoğan- Vladimir Putin zirvesinde. Tahran’daki görüşmenin ardından iki lider 17 günde 2’nci kez bir araya gelecek.

SURİYE’NİN KUZEYİNE OLASI HAREKAT ÖNCELİKLİ GÜNDEMDE
Suriye’nin kuzeyine olası askeri harekat toplantının gündemindeki öncelikli başlık olacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, Rusya ile 2019’da imzalanan 10 maddelik anlaşmayı hatırlatacak. Rusya’dan sorumluluklarını yerine getirmesini isteyecek.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI
Soçi’deki görüşmede, Türkiye’nin girişimleri ile Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan anlaşma sonrası oluşturulan tahıl koridoru da ele alınacak. Sahadaki son duruma mercek tutulacak.

İlk geminin yola çıkmasının ardından yeni sevkiyatların da sorun yaşanmadan gerçekleşebilmesi ve uluslararası pazarlara ulaşması adına atılacak adımlar konuşulacak.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI DA GÜNDEME GELECEK
Rusya-Ukrayna savaşı da Başkan Erdoğan ve Putin’in gündeminde olacak.

Erdoğan, savaşın son bulması adına, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonda da Türkiye’nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade edecek. Kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki çabaların sürdürüleceğini belirtecek.

Liderler, iki ülke ilişkilerini ve iş birliği konularını değerlendirecek.

İKİLİ İLİŞKİLER
Erdoğan ve Putin, daha önce belirlenen ortak ticaret hacmi hedefi doğrultusunda ekonomik ilişkileri değerlendirecek.

Enerji ve savunma alanlarındaki mevcut projelerin yanı sıra iş birliği alanlarının daha da genişletilmesine yönelik konular gözden geçirilecek.

Content retrieved from: https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/08/04/socide-turkiye-rusya-zirvesi-baskan-recep-tayyip-erdogan-ve-putin-bir-araya-gelecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.