UA-131003470-2
DOLAR 32,4007
EURO 34,5330
ALTIN 2.456,22
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Açık
Ankara
22°C
Açık
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 20°C

‘One minute’ dedi bitti gerisi teferruat

17.06.2021
401
A+
A-
Spread the love

‘One minute’ dedi bitti gerisi teferruat

Neymiş efendim Recep Tayyip Erdoğan, Biden görüşmesinde, Erdoğan’ın yanında tercüman varmış, niye varmış, neden yabancı dil bilmiyormuş.
Biden’in yanındaki hanım aşçısı mı?
Yada bakıcısı mı?
Bu aşağılık kompleksinden kurtulun artık. Sanki yedi dil bilen Fatih Sultan Mehmet’i çok seviyorsunuz ?

Kusura bakmayın dicem ama amacınız kusur aramak zaten. Sizin dünyanızda İngilizce mi bilmemek kusur?
Diploma mı kusurları örten şey?
Hayır sen velev ki Prof’ sun velev ki ana dilin gibi 10 yabancı dil konuşuyorsun. Ama yapabildiğin şey dedikodu.

Bu dil ezikliği milletimize özgü olsa gerek. Alman yada Fransız ya da bir İspanyol kendi dili için mücadele ederken, sanki zorundaymışız gibi İngilizceyi öğrenmek gerekiyor. İngilizleri tebrik etmek gerekir. Belki Türk yurdunu sömürgeleştiremediler ancak dil sömürüsünü başardılar.

Şu ingilizceye sahip çıktığınız kadar ne dilinize ne değerlerinize sahip çıktınız. Cumhurbaşkanı’mızın İngilizce bilmemesini eleştireceğinize onların Türkçe bilmediklerini kurcalasaydınız. İlla birşeye takılacaksanız. İngilizce bilmemek eksiklik değildir.

Venedik elçisini kabul edecek olan Yavuz Sultan Selim’e; “Sultanım üzerinizde bir gömlekle elçiyi karşılamayın isterseniz kaftan giyin derler.

Yavuz Sultan Selim elçiyi elindeki kılıçla karşılamış ve çıkana kadar da kılıcı sapından tutarak ucu yerde döndürüp durmuş.

Elçi gittikten sonra koca Yavuz; “Gördünüz mü, eğer kılıcın kınından çıkmışsa ışıltısından başka hiçbir şey görmez düşmanın gözü.” demiş….

Onların dilini bilsen de bilmesen de kelimelerin kılıç gibi değilse hiçbir anlam ifade etmez. Vesselam.

Bilmiyorlar ki, diplomaside her ülke lideri kendi ana diliyle konuşur. Fransa veya Almanya liderleri de mi İngilizce bilmiyorlar da İngiliz lideriyle konuşurken kendi ana dilleriyle konuşuyorlar?
Cahil kısmına bunu anlatsan ne fayda?

Ayrıca iyi ki bilmiyor. Bu haliyle liderlere şakşuka oynatıyor. Birde bildiğini düşünün. Alayına erik dalı oynatır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.