UA-131003470-2
DOLAR 32,2064
EURO 35,1777
ALTIN 2.474,54
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Tabelâ Müslümanlığı

12.08.2022
260
A+
A-
Spread the love

Tabelâ Müslümanlığı

Olimpiyat gibi aktivitelerin ülkemizde yapılması elbette takdire şayandır. Her alanda, ekonomide, siyasette, ilimde, sanatta İslam ülkeleri arasında dayanışma güzel ve gerekli. Bu alanlardan birisi de spor.

Ancak bunun adına İslami Dayanışma Oyunları dersek; kuralları biz değil, İslam belirler haliyle de oyuncuların İslami kurallara dikkat etmesi beklenir. Fakat bakıyoruz ki Konya’da yapılmakta olan olimpiyatta; ne sporcuların giyim-kuşamı, ne de yapılan sporların mahremiyete uygunluğu İslâmiyet ile bağlantılıdır.

Halkı Müslüman ülkelerden müteşekkil İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin 4 yılda bir yaptığı spor organizasyonuna, “İslami Dayanışma Oyunları” adını vermek de nedir?

İslami dayanışma ve “oyun” hiç yakışık alıyor mu Allah aşkınıza?

İslâm’ın mukaddes isminin böylesi bir etkinliğe verilmesi ne kadar uygundur; bunu bir düşünmemiz lâzım. Oyun var ama İslâm bunun neresinde?

Unutmayalım ki; İslâm dini sadece üzerine oynanan oyunlarla değil, oynadığı oyunlarla da zarar görmektedir.

Müzik yapabilirsiniz ama o müziğe “İslami Müzik” demek zorunda değilsiniz. Spor etkinliği yaparsınız bu etkinliğin ismi “İslami Spor” olması gerekmiyor. Dayanışma Oyunları deyin geçin, “İslami” demek zorunda mısınız?

Getirildiğimiz nokta gerçekten yürek dağlar vaziyette. İçi boş, aslî değerlerinden uzak, Kur’an ve Sünnet’e zıt, ahlâkî tarafı göçürülmüş, sadece görüntüye ve bazı ritüellere hapsedilmiş bir din oluşturuluyor. Kısacası Tabelâ Müslümanlığı…

Müslüman mintani giyerek böyle bir rezaleti hangi örtüyle örteceğiz bilemedim.

Dervişin hırkası üzerimizde oldukça daha çok kol bacak kafa kıracağa benziyoruz.

“Edep başka bir şey Azizim”

Sorsan hepsi okumuş, hepsi Müslüman; ortada ne haya kalmış, ne de hayayı doğru dürüst kuşanan…

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.