UA-131003470-2
DOLAR 32,2126
EURO 35,1189
ALTIN 2.466,56
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Dün Yanarken, Bugün Boğuluyoruz!

14.08.2021
413
A+
A-
Spread the love

Dün Yanarken, Bugün Boğuluyoruz!

Mimar Sinan’ın köprülerinin altından nehirler akarken bizim köprülerin üstünden sular niye akıyor diye hiç düşündünüz mü?

Bilimsel kriterleri ticari kriterlere kurban ederek yapılanları sel basar deprem sarsar yangın yakar.

Siyaset dünyamiz hala durumun vehametinin farkında değil. Geçtiğimiz günlerde BM iklimsel değişim raporunu yayınladı ve günlerdir dünyanın gündemini işgal eden bu rapor Türkiye`de lafı dahi edilmedi.
Maalesef suni ve siyasi gündemlerde boğuluyoruz.

Çevresel sorunlar, trajedik sonuçları ve yaşanabilirliğin tehlikeye girmesi, insanlığı bu konuda kafa yorup, çözümler üretmeye zorlamaktadır. Dolayısıyla politika belirleyiciler olarak siyasi partilerin çevre sorunlarına yaklaşımları müthiş önem arz ediyor.

Gerçi BM raporları belli bir süreliğine ünvanı bol Proflar, bilim adamları vs. tarafından tartışılır ve kısa bir zaman sonra unutulur. Çünkü dünyayı kirleten süper güçler ne üretim lükslerinden nede politikalarından vazgeçmezler. Üç beş çevreci kurum süslü püslü bir kaç laf eder, perde yeni bir felakete kadar kapanır!

İman hayata hayat olmazsa veya o iman hayata tesir etmezse başımıza gelenlerin hakiki değerlendirmesini yapamayız. Reyting peşinde olanların gevezeliği ile seküler kafaya girip sebepler şirkinde boğuluyoruz. Acaba hangi sel daha tehlikeli?

Bu süreç normal bir süreç değil. Bela ve musibetlerin yağmur gibi yağdığı zor bir süreç.

Bu süreç, toplu halde Allah’a isyana son verip, iyiliklerin, sadakalarin, tövbelerin artırılmasının gerektiği bir süreç. Bu süreç, herkesin birbiriyle helalleşmesi gerektiği bir süreç.

Allah yâr ve yardımcımız olsun.

Selam ve dua ile…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.